Ни случајно не ги правете овие работи за Нова Година – Ќе ве бие малер! (фото)

До Новата 2018 година не делат уште помалку од два дена, а верувањата за годината која предстои се различни во целиот свет.

Бразилците носат бело, Шпанците јадат грозје, Србите прасечко, Данците кршат чинии, Јапонците се смеат, а Американците се бакнуваат под имела…

Во Македонија има исто така различни верувања за среќна и бериќетна година, но за сите важат овие правила кои некако немојте да ги правите, затоа што ќе ве бие малер цела година…

  1. Не се пере долна облека или чинии на 1  јануари, постоела опасност некој да си замине од куќата во наредната година
  2. Ако во домот по полноќ прва им влезе личност со плава или црвена коса ќе имаат баксузен период.
  3. Првата личност која ќе дојде дома не треба ни да е жена, бидејќи многумина веруваат дека тоа носи несреќа
  4. Никако не позајмувајте пари на 31 декември ниту 1 јануари, ова значи 12 месеци материјални проблеми
  5. Пропуст е да не се честита празник на драгите луѓе, бидејќи така ја привикувате емотивната дистанца во својот живот
  6. Никако не треба да се изнесува ништо од дома на 1. јануари. Ништо значи апсолутно ништо! Ова важи и за ѓубре.
  7. Немојте да плачете, кршите работи бидејќи било лош знак за годината што следи.

Сите овие работи се во името на благосостојбата во новата година. Сите имаме свои одредени „адети“ кои носат среќа во идната година.

loading...

КОМЕНТАРИ