Невин бил 14 години во затвор: Кога излегол на слобода, се осветил на неверојатен начин!

Еден прилично обичен земјоделец од Јужна Америка крие неверојатна тајна. Овој човек на прв поглед изгледа сосема обичен, нели?

Можете ли да погодите што прави? Прочитајте ја неговата неверојатна животна приказна!

Неговото име е Хозе Мујица. Живее на фармата во Уругвај со неговата сопруга и кучето со 3 нозе, во дуплекс со три соби.

Хозе живее среќен и скромен живот, но кога ќе видите што всушност прави, ќе бидете изненадени!

Тој работел во Уругвајскиот парламент, а не како голман или почиста, но бил шеф на таа зграда.

Да, тој беше претседател на Уругвај. Никогаш не сте виделе таков државник! Тој редовно се појавува во ова издание.

Во светот, тој е познат како “најсиромашен претседател”, и тоа е затоа што даде 90% од неговата заработка во добротворни цели! Тој никогаш не се согласил да живее во претседателската палата, но тој го дал тој огромен имот на сиромашните бегалци за употреба.

Тој се користи за скромен живот. По борбата за слободата на својата нација, тој помина 14 години во затвор како воен затвореник.

Бидејќи тој одбил најголем дел од парите што ги заработил, му била исплатена просечната плата на граѓанин на Уругвај.

Тој не се смета себеси за посебен, туку сака да биде обичен граѓанин како и сите други. Приватен, тој го вози Wolksvagen Bubu, а како официјално државно возило го користел Opel Corsa.

Некои државни службеници можеа да го видат. Неверојатно е што овој поранешен претседател (во 2015 година се повлече од оваа позиција) претставуваше само она што треба да се претстави – неговиот народ! Тоа беше неговата најголема одмазда или освета за злочинот! Погледнете го видеото:

 

Кој сака да биде прв, нека секој служи

loading...

КОМЕНТАРИ