МАКФЕСТ 2017 – Победник „Од утро до вечер“, финале, резултати, награди

Честитки за победниците на МАКФЕСТ 2017 година.

1 место освои композицијата „Од утро до вечер“ која ја исполни Зоран Илиев и Анабела Атијас со 515 тв.глас, 10 бодови  и 98 гласови од публика.

2 место освои композицијата „Дождови“ од Мартинијан Кириловски со 524 тв.глас, 12 бодови и 31 гласови од публика.

3 место освои композицијата „Погледни ме“ од Антонија Гиговска со 343 тв.глас, 7 бодови и 66 гласови од публика.

МАКФЕСТ 2017 – ФИНАЛЕ РЕЗУЛТАТИ:ПУБЛИКА И ТЕЛЕВОУТИНГ, погледнете ги резултатите за сите учесници:

 

МАКФЕСТ НАГРАДИ
Најдобр стајлинг – Мартина Иванова
Најдобар дебитант – The Chiks
Најдобра интерпретација – Ѓунеш Абазова –Белорусија
Најдобар аранжман – композицијата што ја пееше Соња Бишоп од Финска
Трета награда од публиката :“Погледни ме “ на авторите Кире Костов музика и аранжман и на Миодраг Врчаковски во изведба на Антонија Гиговска
Втора награда од публиката:“Дождови“ на авторите Магдалена Божиновска Стојанова музика-аранжман, и Елизабета Кралевска текст , во изведба на Мартинијан Кириловски
Прва награда од публика:Од “Утро до вечер“ што ја отпеаја Зоран Илиев и Анабела.Автори се Стојанче Аврамов, музика-текст, аранжман Зоран Алексиќ.

МАКФЕСТ 2017 – ФИНАЛЕ РЕЗУЛТАТИ:ПУБЛИКА И ТЕЛЕВОУТИНГ

Погледнете го целосното видео од МАКФЕСТ 2017 :

loading...

КОМЕНТАРИ