Бабата и домазетот (Виц)

Му вели бабата на домазетот:
– Зете расипано е казанчето, направи го.
– Што ми е гајле, не е мое.
Наредниот ден:
– Зете расипано е казанчето, направи го.
– Што ми е гајле, не е моја куќата.
Се изнервирала бабата, му ја препишала куќата на зетот и следниот ден му вели:
– Зете, направи го казанчето не чини.
– Што ти е гајле, не е твоe!

loading...

КОМЕНТАРИ